תכנית ליווי עם איתי זנזורי

מָאסְטֶר בֶּייקֶר

אני מזמין אותך לתכנית ליווי לאוהבי אפיית לחם מחמצת שרוצים להפוך למקצוענים בתחום, להביא את יכולות האפייה שלהם לרמת אמנות, להכיר ולשלוט במגוון גדול של שיטות עבודה ולדעת לייצר בהצלחה עשרות לחמים מסורתיים על בסיס מחמצת בלבד, כמו גדולי האופים.

להבין לעומק את המחמצת, את תהליכי האפייה ואת חומרי הגלם, ואת ההשפעה של כל אלה על המרקם, המראה והערך התזונתי של הלחם. להשיג שליטה על תהליכי האפייה ולהגיע לתוצאות מרשימות, מדוייקות ועקביות שישאירו את כולם פעורי פה פעם אחר פעם.

אולי כבר אפית לחם מחמצת טוב ואפילו קיבלת עליו מחמאות מכל הסביבה, אבל ברור לך שיש עוד כל כך הרבה לגלות. יש בך את התשוקה והרצון להצליח לאפות מגוון גדול של לחמים מיוחדים, ובמיוחד לעשות זאת בביטחון מלא וללא ניחושים ותסכולים – וזה אפשרי.

הייתי בדיוק במקום הזה. למדתי אפיית לחמים באחד מבתי הספר המובילים בארץ ואפילו פתחתי כבר את מאפיית לחמי המחמצת הקטנה שלי, אבל ת׳כלס – ידעתי לאפות רק סוג אחד של לחם, בתהליך אחד שהכרתי. לא היו לי הביטחון והידע לייצר מגוון של לחמי מחמצת, ולהתאים את תהליכי האפייה לצרכים שלי. הרגשתי שחסרים לי עומק ומעוף בתחום שהפך לעיסוק שלי. רציתי להיות מומחה, לא חובב.

החלטתי שאני הופך למקצוען. למדתי מכל מקום אפשרי. חקרתי את התהליכים הכימיים והביולוגיים, את מרכיבי הקמח ואת הדגנים השונים, אספתי כל פיסת מידע והתנסיתי בכל מסורת אפייה ובכל שיטת עבודה. צעד אחר צעד רכשתי הבנה עמוקה בתהליך המורכב להפליא שבו קמח ומים הופכים ללחם ומיומנויות האפייה שלי השתפרו פלאים.

לאחרים אולי נראה שאפיית לחם מחמצת זו תת נישה קטנה, אבל אנחנו – אוהבי המחמצת – אנחנו יודעים שכל שינוי בהרכב הקמחים, כל שינוי בתהליך, כל שיטת עבודה חדשה – יכולים להביא לתוצר אחר לגמרי. אנחנו יודעים שלחם מחמצת זה עולם אינסופי, ואנחנו רוצים להכיר את כולו. ככה זה כשאוהבים.

היום אני יכול להעיד שכאשר אנחנו מבינים מה שאנחנו עושים וכשאנחנו מתנסים בשיטות ממסורות האפייה של תרבויות לחם רבות – ניתן לאפות בהצלחה וללא קושי מגוון עצום של לחמי מחמצת, ולשלוט לחלוטין בתוצאה. זה מה שאני מלמד בתכניות הליווי שלי וכך אלווה אותך בתכנית מאסטר בייקר.

החלטתי לפתוח מאפייה קטנה של לחמי מחמצת מחיטה לבן, אבל לא הצלחתי להגיע לתוצאות טובות מסוגי קמחים אחרים כגון קמח מלא ובוודאי לא מקמחים יותר קשים.

עד שהגעתי לקורס מאסטר בייקר של איתי שמסר את השיעורים בטוב טעם ודעת, היום אני אופה לחמים מכמה סוגי קמחים, חיטה לבן וחיטה מלאה, כוסמין לבן וכוסמין מלא, משיפון. לחם, פיתה ברברי, באגטים, לחמניות ועוד.

הלקוחות לא מפסיקים לשבח את המוצרים שלנו.
הכל בזכות הקורס.

משה קרויס, מאפיית משארתך, ירושלים

אילו דברים יקרו אצלכם בעקבות יישום הקורס?

והכי מהכל, תחוו הנאה, סיפוק וגאווה לאפות לחמים טעימים, בריאים, מזינים ומעוררי השתאות לבני ביתכם ולקהילה, ולהשתייך למסורת רבת שנים וכמעט-נשכחת. אתם תהנו מכל רגע! לקחת קמח ומים ולהפיח בהם חיים ואהבה, ובסופו של תהליך להוציא לחם מהתנור הלוהט

מה נלמד וניישם בתכנית הליווי מאסטר בייקר?

אופים לחם! נכיר את השלבים השונים בתהליך האפייה וכיצד לבצע אותם בצורה מדוייקת ויעילה. נבין את החיידקים ושמרי הבר החיים במחמצת, נכיר את מחזור החיים שלהם, החומצות שבבצק וההשפעה שלהן על מאזן הטעמים בלחם, תחזוקת מחמצת אידיאלית לבית ולמאפייה, שליטה בטמפרטורה ככלי לשליטה בתהליך ובפרופיל הטעמים.

מפגש פרונטלי בקבוצה קטנה בבית הספר לאפייה בבקעת הירדן.

נתרגל שיטות עבודה שונות לאפיית לחמים.

התנסות בלחמים במרקם פתוח ואוורירי ״חורים גדולים״. מה גורם ללחם להגיע למרקם פתוח, נכיר את המורכבות המופלאה של הגלוטן והיכולות שלו, חוזק לעומת גמישות בגלוטן, נכיר את שיטות סיווג הקמחים וכיצד לבחור קמח מתאים לתוצר הרצוי, נתרגל עבודה עם בצקים בהידרציה גבוהה, קיפולים – כן או לא. נכיר שיטות עבודה שיחסכו זמן בתהליך העבודה ובקצב הייצור.

לחמים שנאפה: לחם 100% הידרציה בתבנית, לחם כפרי, לחם ענק, בגט, פאן דה קריסטל, לחם חופשי, ועוד לחמים שונים.

צרכנים רבים מבקשים לחם רך. בשיעור הזה נתמקד ביצירת לחמים עם מרקם רך. נכיר טכניקות מסורתיות של לחמים רכים, נבין את השפעת העמילן על המרקם של הלחם ונדע כיצד להשתמש בתכונת הג׳לטינציה שלו. נבין מה משפיע על חיי המדף והשתמרות הלחם.

לחמים שנלמד לאפות: פאן דה מי – לחם לסנדוויצים, פאן די פטטה – לחם תפוחי אדמה, לחמניות שיבולת שועל שילדים אוהבים

כל לחם מחמצת הוא בריא לאין שיעור מלחם שמרים. אבל בשיעור זה נלמד לייצר לחמים בריאים באופן מיוחד. נעבוד עם קמחים מלאים ונכיר את היתרונות התזונתיים שלהם. נכיר את הקמחים העתיקים ונלמד לעבוד איתם. נתנסה בהנבטה של זרעי חיטה ושילוב חיטה טרום נבוטה בלחם. נכיר את השעורה – מלכת הבריאות של הדגנים, ודרכי התמודדות עם האתגרים שבאפייה עם שעורה. בנוסף, נלמד לשלב חלבונים בלחם לקבלת לחם מזין במיוחד

לחמים שנלמד לאפות: לחם מניטובה מלא, לחם אמר, לחם חוראסן, לחם איינקורן, לחם שעורה מלא, לחם חיטה ושעורה, לחם חיטה טרום נבוטה, לחם יחזקאל

בשיעור זה נכיר את עולם העשיר של הלחמים השטוחים. נלמד כיצד לייצר לחמים ״ישראליים״ כמו פיתה ולאפה, וכן מגוון לחמים שטוחים ממסורות אפייה שונות. נבין את היתרונות של הלחמים השטוחים בציוד הפשוט הנדרש, בקצב העבודה הגבוה ובמגוון הגדול של המרקמים והשימושים

לחמים שנלמד לאפות: פיתה, ברברי פרסי, נאן הודי, פוגס זיתים צרפתי

בשיעור זה נכיר את עולם לחמי השיפון. לחמי שיפון מתאפיינים בטעמים עמוקים, בכמות מינרלים גבוהה ובמרקם צפוף. נבין את המורכבות שבאפיית לחמי שיפון, נכיר את הפעילות האנזימטית הייחודית של השיפון וכיצד להשתמש בה כדי לייצר לחמי שיפון תפוחים.

לחמים שנלמד לאפות: לחם 100% שיפון, לחם זקסנברוט, לחם מטיי

בשיעור הזה נשלב שמנים בבצק. נכיר השפעת השמן על הגלוטן ועל מרקם הבצק, נבין כיצד תזמון הוספת השמן משפיע בצורה מהותית על המרקם הסופי של התוצר, ונתנסה בהכנת לחמים מיוחדים שיעשירו את רפרטואר הלחמים

לחמים שנלמד לאפות: ג׳בטה, גריסיני, לחם שום

האחות הצבעונית והשובבה של הלחם – הפיצה. פיצה היא חגיגה לכל אוהב בצק. נכיר את ההיסטוריה של הפיצה, נכין בצקי פיצה בהידרציות שונות, נלמד לאפות פיצה בטאבון וכיצד לאפות נכון בתנור הביתי.

בשיעור נלמד לאפות: פיצה נאפוליטנית, פאלה אה לה רומאנה, פיצה פאן בתבנית – ״פיצה האט״

ואלה הבונוסים שאעניק לך בתכנית

הנה חלק קטן מהלחמים שנאפה יחד בתכנית:

התכנית מתאימה לך אם:

והכי הכי – התכנית מתאימה לכם אם אתם כאן

ויש לכם בבטן דגדוג של התרגשות ותשוקה

והידיים שלכם כבר מבקשות לגעת בבצק ולהפיח בו חיים

כיצד מתנהלת תכנית הליווי בפועל?

תכנית הליווי מתרחשת בשילוב של שיעורים חיים בזום, מפגש פרונטלי בבית הספר לאפייה מסורתית, הדגמות והדרכות מוקלטות מפורטות, התנסות אישית של כל אחד בבית שלו וקבלת משוב אישי ממני.

 

שיעורים חיים בזום

נקבל הבנה מאוד מעמיקה של התהליכים והמרכיבים השונים, וכן זמן לשאלות ותשובות והתייעצויות. לא מתאפשר לכם להשתתף בשיעור החי? הכל טוב – השיעור מוקלט ועולה לאתר קורסים מיוחד כך שתהיה לכם גישה לשיעורים מתי שתרצו.

מפגש פרונטלי

מפגש של יום ארוך ועשיר בבית הספר לאפייה בבקעת הירדן. נאפה יחד מגוון גדול של לחמים, נלמד להרגיש את הבצק ולהכיר אותו לעומק, נתנסה במגוון גדול של שיטות עבודה, עיצוב והתפחות.

קבוצת וואטסאפ סגורה למשתתפי התכנית

קבוצת המשתתפים האיכותית היא אחד הדברים הכי טובים שאיתם תצאו מהתכנית. בקבוצת הוואטסאפ תוכלו לקבל מענה שוטף ממני ולהתייעץ עם החברים המשתתפים בתכנית.

אוסף הדרכות מצולם

לאחר השיעור החי תקבלו הנחייה אילו לחמים עליכם לאפות בבית בעקבות השיעור. באתר הקורסים המלווה את התכנית ייפתח לכם אוסף הדרכות מוקלטות עם הדגמות מפורטות ומדוייקות עם כל הדגשים והניואנסים החשובים כדי לייצר את הלחמים השונים הנלמדים בשיעור.

מה קורה מרגע התשלום לתכנית?

מפגשי התכנית מתקיימים במועדים הבאים:

23.7 | 27.7 מפגש פרונטלי | 30.7 | 6.8 |  13.8 | 20.8 |  27.8 |  3.9

שעות השיעורים בזום: 19:00-20:30

מחיר תכנית הליווי מָאסְטֶר בֶּייקֶר

4200 ש”ח

או 420 ש״ח X עשרה תשלומים

לנרשמים בהנחה מוקדמת עד לתאריך 10/07

לאחר מכן המחיר עולה ל- 5200 ש״ח

מספר המשתתפים בתכנית מוגבל כדי שאוכל לתת לכל משתתף יחס אישי

ההשתתפות בתכנית הינה על בסיס מקום פנוי

ויש גם אחריות
אם לאחר 14 יום בתכנית החלטת שהיא אינה מתאימה לך מכל סיבה שהיא, אחזיר לך את כספך חזרה, בניכוי 600 ש”ח (דמי טיפול ורישום). לאחר מכן, הליווי ממשיך באופן מלא.

מה מספרים אופים שלמדו אצלי אפיית לחמים?

שאלות נפוצות

קורס לחם מחמצת ב-10 דקות הוא קורס יסוד שהמטרה שלו היא להצליח לאפות לחם מחמצת בסיסי בצורה פשוטה ויעילה. תכנית הליווי מאסטר בייקר היא תכנית למשוגעים לדבר או למי שמעוניין להתפתח בתחום בצורה מקצועית. הדגש הוא על העמקה של ההבנה ויישום על מגוון מאוד גדול של עשרות סוגי לחם שונים, שימוש בטכניקות מתקדמות והכרת תרבויות לחם מכל העולם.

אם השתתפת בקורס לחם מחמצת ב-10 דקות עבודה ונהנית מהלמידה ומהלחמים שאפית, תכנית הליווי מאסטר בייקר תיקח אותך לרמה הבאה.

אני מבין את החשש ואני שומע אותו המון.״זה כמו ללמוד שחייה בהתכתבות״.

אבל האמת היא בדיוק הפוכה: בסדנאות פיזיות לומדים הרבה פחות כי לא מספיקים להעמיק את הידע ולא מספיקים להתנסות כמו שצריך באפייה עצמה, בגלל קוצר הזמן. בתכנית ליווי דיגיטלית יש הרבה יותר זמן להעמיק הן את ההבנה והן את ההתנסות והליווי, ויעידו על כך מאות הבוגרים שליוויתי בשיעורי אפייה אונליין שכולם מגיעים לתוצאות נהדרות וכולם ממליצים בחום ללמוד אצלי.

אנחנו נפגשים למפגש של שעה וחצי פעם בשבוע, בשידור חי בזום. השיעורים מוקלטים למי שאינו יכול להשתתף בשיעור החי. בנוסף, יש לקחת בחשבון זמן התנסות בבית, לאפייה של הלחמים הנלמדים.

היי, אני איתי זנזורי

אני אופה לחמי מחמצת במאפיית המשארת, אותה הקמתי במושב משכיות שבצפון בקעת הירדן,  ומייסד בית הספר לאפייה מסורתית.

אל העולם של לחמי מחמצת התגלגלתי במקרה, וכמו כולם – התאהבתי. אני נפעם בכל פעם מחדש כשהמחמצת שלי תוססת ומפיחה חיים בבצק. כמורה לביולוגיה בעברי, אני אוהב להבין את התהליכים הכימיים והביולוגיים המתרחשים בבצק, וכתוצאה מכך יש לי את החופש להתאים את התהליכים לתוצאות שאני רוצה, מבחינת הטעם והמרקם ומבחינת הערך הבריאותי של הלחם.

אני גאה למכור במאפייה שלי לחם שהוא גם מאוד מאוד טעים, וגם מאוד בריא ומזין את הגוף. החזון שלי הוא שכל אדם יוכל להנות מלחם מחמצת טוב שהוא אופה אצלו בבית, או שהוא רוכש אצל האופה המקומי.

לא פחות משאני אוהב לחמי מחמצת, אני אוהב חינוך ואוהב ללמד. באפייה, כמו בחינוך, אני מאמין בתהליכים ארוכים ואיטיים שמניבים תוצאות טובות, ולא בתהליכים מהירים וזולים שנותנים תוצאות בהתאם. בתכניות הליווי אני משלב את שתי התשוקות שלי: לחם מחמצת וללמד.

מחיר תכנית הליווי מָאסְטֶר בֶּייקֶר

4200 ש”ח

או 420 ש״ח X עשרה תשלומים

לנרשמים בהנחה מוקדמת עד לתאריך 07/07

לאחר מכן המחיר עולה ל- 5200 ש״ח

מספר המשתתפים בתכנית מוגבל כדי שאוכל לתת לכל משתתף יחס אישי

ההשתתפות בתכנית הינה על בסיס מקום פנוי

ויש גם אחריות
אם לאחר 14 יום בתכנית החלטת שהיא אינה מתאימה לך מכל סיבה שהיא, אחזיר לך את כספך חזרה, בניכוי 600 ש”ח (דמי טיפול ורישום). לאחר מכן, הליווי ממשיך באופן מלא.

אם יש לך שאלות, אם אתם מעדיפים לדבר איתי בטלפון ולהתייעץ כדי להבין אם התוכנית מתאימה לכם, אני מזמין אתכם למלא את הפרטים בטופס הבא ואחזור אליכם בטלפון עם כל הפרטים:

אני מזמין אותך להתקשר אלי לטלפון 052-5953152 או לשלוח אימייל ישירות אליי ל- itai.zanzuri@hamisheret.co.il לכל התלבטות והתייעצות.

יהיה לנו כיף ומעשיר!

נתראה בתוכנית הליווי,
איתי 👨‍🍳

אתר קורסים מתקדם מבית
 
סקולילנד

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

התחברות לאתר