בת כמה המחמצת שלך?

אני שומע את השאלה הזו כל הזמן. אז בואו נעשה סדר אחת ולתמיד – מה היתרון במחמצת ותיקה?

הי חברים, כאן איתי
 
“בת כמה המחמצת שלך? לחברה שלי יש מחמצת בת שלושים שנה”
 
אני נתקל בשאלה הזו פעמים רבות
כאילו שמחמצת ותיקה מביאה איתה איכויות מיוחדות.
אז צר לי לבאס
אבל אין שום הבדל בין מחמצת של אלף שנה למחמצת בת חודש.
 
הרי מה זה מחמצת, בסך הכל? שמרי בר וחיידקים שחיים בהרמוניה בתוך בצק.
גם החיידקים שבמחמצת בת חודש הם נצר לשושלת בת מיליוני שנים, הם פשוט חיו בטבע ולא בקופסה סגורה…
 
אז נכון שזה רומנטי להגיד שמחמצת שלך ותיקה
אבל אין לזה שום משמעות.
תסמכו עליי בעניין הזה, יש לי תואר בביולוגיה 😉
 
אגב, לפי ההלכה היהודית יש להיפטר מהמחמצת בכל שנה בפסח,
כך שמשך אלפי השנים האחרונות יהודים תמיד זרקו את המחמצת לפני פסח והתחילו אחת חדשה אחרי החג.
(הרעיון של מכירת חמץ הוא רעיון מודרני יחסית)
 
מה כן משפיע על המגוון הביולוגי של המחמצת?
בראש ובראשונה – הטמפרטורה בה מוחזקת המחמצת ופרוטוקול ההאכלה.
לאחר מכן – סוג הקמח וההידרציה (אחוז המים).
 
וקחו לכם כלל אצבע – בעניין תחזוקת המחמצת, ההמלצה שלי היא לעבוד בצורה הכי פשוטה, חסכונית ויעילה.
איכות הלחם שתקבלו לא נובעת מתחזוקה מתישה של מחמצת פעילה, אלא מפעולות מדויקות ומבוססות הבנה.
 
 
שנמשיך לאפות לחם טוב ולבחור נכון,
איתי
 
נ.ב
אם לא הורדתם עדיין את המדריך למחמצת שעובדת בשבילכם במקום שאתם תעבדו בשבילה – אפשר לעשות את זה כאן.

פוסטים דומים

כתיבת תגובה