05 – בעיית הביצה והתרנגולת במאפיות מחמצת – איך מחליטים נכון?
כשפותחים מאפיית מחמצת, אחת הדילמות הגדולות היא מה מגיע קודם – הביקוש או ההיצע? האם להתחיל בייצור וליצור את הביקוש, או להמתין ללקוחות ואז להגדיל את הייצור? ומה לגבי השקעה בציוד גדול ויקר לעומת גדילה אורגנית עם הזמן?
בפרק הזה אני נכנס לעומק ההתלבטויות שכל מי שמקים או מנהל מאפייה נתקל בהן: איך לאזן בין השקעה לכדאיות, למה סקרים לא באמת מנבאים הצלחה, ומתי כדאי לקחת סיכון ומתי לשחק בטוח.
אם אתם חולמים על מאפייה, כבר מנהלים אחת, או פשוט אוהבים לחשוב על אסטרטגיות עסקיות בעולם האפייה – זה פרק שאתם לא רוצים לפספס.
