הסיפור של הלחם
פודקאסט על לחם ועל אנשים
הפודקאסט מביא את הסיפור של הלחם כמו שאני אוהב לספר אותו. הוא על לחם, כמובן, אבל הוא בעצם עלינו, על מי שאנחנו ועל מי שאנחנו בוחרים להיות. נדבר גם על אפייה, אבל גם על היסטוריה וחקלאות ותרבות ומסורת ותזונה ובריאות. על המשמעות של הבחירות שאנחנו עושים, על מה שאנחנו עבור הלחם ועל מה שהלחם הוא עבורנו.

06 – איך להקים מאפייה רווחית בלב ירושלים, בלי הלוואות ובלי פרסום – עם משה קרויס
איך טכנאי רשתות הפך לבעל מאפיית מחמצת מצליחה במאה שערים? משה קרויס לא גדל עם ידיים בקמח. יום אחד רופא המליץ לאשתו להפסיק לאכול שמרים.

05 – בעיית הביצה והתרנגולת במאפיות מחמצת – איך מחליטים נכון?
כשפותחים מאפיית מחמצת, אחת הדילמות הגדולות היא מה מגיע קודם – הביקוש או ההיצע? האם להתחיל בייצור וליצור את הביקוש, או להמתין ללקוחות ואז להגדיל

04 – איך לבחור נכון ציוד למאפיית מחמצת
אם אתם רוצים למכור לחמי מחמצת—מהבית, מהחצר או ממאפייה מסודרת—הפרק הזה יחסוך לכם אינסוף שעות של חיפושים! איך בוחרים תנור נכון? למה מלוש זה לא

03 – ששה עשר מיתוסים על לחם מחמצת – נכון או לא נכון?
לפני שבוע ישבתי בבית קפה, ובשולחן לידי היו איש ואישה שדיברו על.. מחמצת! ממש לידי! האישה הסבירה לאיש כמה עבודה צריך כדי לתחזק מחמצת, וצריך

02 – למה הלחם לא יוצא לי טוב? כנראה שאין לי את זה…
כל כך הרבה פעמים שמעתי את השאלה הזאת… אז החלטתי לשתף אתכם בכשלונות שהיו לי גם לי בדרך כדי שתדעו שזה הכי נורמלי שיש. בפרק

01 – מהי מחמצת ואיך משיגים אחת
מה זה בכלל מחמצת, לשם מה משתמשים בה ואיך משיגים או יוצרים מחמצת? מיהם שמרי הבר והחיידקים שחיים במחמצת? האם יש משמעות לגיל המחמצת? ואיך
