בת כמה המחמצת שלך?
אני שומע את השאלה הזו כל הזמן. אז בואו נעשה סדר אחת ולתמיד – מה היתרון במחמצת ותיקה?
אני שומע את השאלה הזו כל הזמן. אז בואו נעשה סדר אחת ולתמיד – מה היתרון במחמצת ותיקה?
הי, כאן איתי. בשביל לתפקד, הגוף שלנו צריך אנרגיה זמינה. כמו שהרכב שלכם צורך דלק והטלפון צורך חשמל – גם אנחנו צריכים לספק לגוף שלנו אנרגיה. האנרגיה שלנו מגיעה מ… סוכר. כשאנחנו אוכלים סוכר, הסוכר עובר ממערכת העיכול שלנו אל הדם, וכך מגיע לכל איברי הגוף. האיברים שלנו משתמשים באנרגיה שבסוכר לפעולות…
כל השנה אני מסביר כמה מחמצת זה טעים, בריא ומוצלח, ופתאום בפסח המחמצת היא האויב של כולם. מה נסגר?
הנה ההסבר של פרופסור זהר עמר, מתוך הבנת התרבות המצרית הקדומה.
המצה קוראת תיגר על הלחם. היא מהירה להכנה, לא דורשת ציוד או מחמצת פעילה, ומכינים אותה מהר מאוד ובכל מקום. ואיך ההבדל בין מצות ללחם הוא הבדל בין שעבוד לחופש?
תפסיקו לזרוק לחם יישן. הוא רק stale. אפשר להחזיר לו את המרקם המושלם של לחם טרי אפיתם או קניתם לחם טרי, אבל אחרי יומיים הלחם נעשה נעשה יבש ופירורי? למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי להחזיר אותו למצב טרי? התשובה היא שזה מה שקורה ללחם לאורך זמן. זה קורה כי העמילן שבלחם משנה את…
מתכון פשוט ללחם מחמצת נהדר, עשיר בטעם ובעל מרקם פתוח. הזמנים במתכון משוערים לטמפרטורת בצק של 25 מעלות. אחוזי אופים רכיב עבור 1000 גרם קמח 75% קמח לחם 750 גרם 20% קמח מלא 200 גרם 5% קמח שיפון 50 גרם 70-75% מים 700-750 גרם 20% מחמצת (בצק מקדים – מתוך המים והקמח של המתכון ולא…
מחמצת היא עיסה בה חיים מיקרואורגניזמים – חיידקים ושמרי בר.(אין לכם עדיין מחמצת? ככה יוצרים אחת) כמו כל יצור חי, גם מיקרואורגניזמים צריכים לאכול. האוכל שלהם הוא הקמח שבבצק. אנחנו לא רוצים להשתעבד לתחזוקת המחמצת שלנו, אלא לתת לנו לעבוד בשבילה, ולכן נרצה להאכיל את המחמצת כמה שפחות. את מתי צריך להאכיל את המחמצת? תלוי…
אין מוצרים בסל הקניות.
הדרכה ללא עלות >> הופכים תחביב למקצוע - הדרך להגשים את החלום ולבסס עסק ממכירת לחמי מחמצת, מהבית או ממאפייה. לחץ כאן להרשמה