האדם והלחם: סיפור בשלוש מערכות
מוכנים? אנחנו קופצים אחורה בזמן. בערך עשרת אלפים שנה.
מוכנים? אנחנו קופצים אחורה בזמן. בערך עשרת אלפים שנה.
אנשים רגילים להתייחס לקמח כמו עוד רכיב במתכון
כמו מלח או סוכר או קורנפלור
אבל מי שאופה לחם יודע שקמח זה עולם ומלואו
אם החיטה, חיטת הבר ממנה בייתו אבות אבותינו את החיטה המודרנית כמו שהכלב בויית מהזאב, החיטה המודרנית בוייתה מחיטת בר עתיקה. חוקרים חיפשו את אם החיטה במשך שנים, עד שאהרון אהרונסון מצא אותה ממש כאן אצלנו, בשדות ליד ראש פינה. (כן, זה אותו אהרון אהרונסון החלוץ הציוני שהקים את מחתרת הניל”י). החיטה הזו נקראת חיטת…
כל השנה אני מסביר כמה מחמצת זה טעים, בריא ומוצלח, ופתאום בפסח המחמצת היא האויב של כולם. מה נסגר?
הנה ההסבר של פרופסור זהר עמר, מתוך הבנת התרבות המצרית הקדומה.
תפסיקו לזרוק לחם יישן. הוא רק stale. אפשר להחזיר לו את המרקם המושלם של לחם טרי אפיתם או קניתם לחם טרי, אבל אחרי יומיים הלחם נעשה נעשה יבש ופירורי? למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי להחזיר אותו למצב טרי? התשובה היא שזה מה שקורה ללחם לאורך זמן. זה קורה כי העמילן שבלחם משנה את…
אני שומע את השאלה הזו כל הזמן. אז בואו נעשה סדר אחת ולתמיד – מה היתרון במחמצת ותיקה? הי חברים, כאן איתי “בת כמה המחמצת שלך? לחברה שלי יש מחמצת בת שלושים שנה” אני נתקל בשאלה הזו פעמים רבות כאילו שמחמצת ותיקה מביאה איתה איכויות מיוחדות. אז צר לי לבאס אבל אין שום…
החורף מגיע, והטמפרטורות הקרות משפיעות בצורה משמעותית על תהליכי האפייה שלנו. הנה כמה טיפים שאני משתמש בהם בחורף
אין מוצרים בסל הקניות.
הדרכה ללא עלות >> הופכים תחביב למקצוע - הדרך להגשים את החלום ולבסס עסק ממכירת לחמי מחמצת, מהבית או ממאפייה. לחץ כאן להרשמה