למה הילדים שלי לא אוכלים קורנפלקס לארוחת הבוקר?

דגני בוקר, או בשמם הפופולרי ״קורנפלקס״, הם ארוחה מהירה וזמינה. זו כנראה הסיבה שהם כל כך פופולריים כארוחת בוקר, רגע לפני הטרפת של היום.

החברות המייצרות את הקורנפלקס מתאמצות מאוד לשוות לו תחושה של בריאות, מדגישות את המינרלים והויטמינים, ושמים בפרסומות שלהם ספורטאים. אבל למעשה, קורנפלקס הוא לא ארוחת בוקר מומלצת. זהו מזון מעובד, המכיל כמות גדולה מידי של סוכרים פשוטים ושל נתרן, ויש בו מעט מאוד סיבים תזונתיים.

בכל הקשור לתזונה, אני לא סגפן ולא קיצוני. אני מאמין באיזונים ואין בעיה להתפנק מידי פעם על משהו קצת פחות בריא. אבל כשמדובר בהרגלים שלנו, ובמזון הקבוע שאנחנו אוכלים – שם חשוב לשים את הדגש על אוכל שבאמת בריא ומזין. ארוחת הבוקר שנאכלת מידי יום, היא ארוחה מאוד חשובה ומשמעותית.

אז קורנפלקס אני נותן לילדים שלי מידי פעם, בעיקר בשבת בבוקר. בכל יום אחר, אנחנו מעדיפים לאכול משהו יותר משביע, מזין ובריא. והחלק הכי כיף – שאנחנו אוכלים משהו הרבה יותר טעים מקורנפלקס, כך שאנחנו ממש לא מרגישים שויתרנו על משהו… להיפך.

אנחנו אוכלים, כמובן, לחם מחמצת.

מתחילים בבטן: למה לחם מחמצת בריא יותר?

לחם מחמצת, בזכות תהליך ההתססה הייחודי שלו, מספק תחושת שובע שנמשכת שעות. זה לא רק תחושת מלאות, אלא תחושה אמיתית של אנרגיה מתמשכת. כשאנחנו אוכלים לחם מחמצת, תחושת השובע מלווה אותנו למשך מספר שעות, עד ארוחת הצהריים.
גם במאפייה, הרבה מהלקוחות שלי היו מספרים לי שהם לא יכולים לפתוח יום בלי לחם מחמצת, זה משפיע להם בצורה משמעותית על התפקוד בבוקר. במקום להתעסק בחיפוש נשנושים, הם שבעים ופנויים לדברים אחרים.

מעבר לזה, התססה במחמצת מסייעת לאיזון רמות הסוכר בדם. פחות “קפיצות” סוכר, פחות עייפות באמצע היום, ופחות סיכוי להתפתחות של בעיות בריאותיות כמו השמנה וסוכרת. קורנפלקס מעלה את רמות הסוכר בדם לזמן קצר, מה שמכביד על הגוף, ולאחר מכן יש ירידה ברמות הסוכר מה שמוביל לעייפות ורעב. לחם מחמצת הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך, מה שהופך אותו לפחמימה מועדפת. תוכלו לקרוא על זה עוד כאן – ״לחם שאינו משמין? יש דבר כזה!״.

אבל מה עם העיכול?

תהליך ההתססה של המחמצת לא רק מאזן את הסוכר, הוא גם מפרק חומצה פיטית שנמצאת בקמח. חומצה פיטית היא אחד האויבים הגדולים של העיכול שלנו כי היא מקשה על ספיגת מינרלים חיוניים כמו ברזל, אבץ ומגנזיום. אז עם לחם מחמצת, לא רק שאכלנו בריא יותר, הגוף שלנו גם באמת ספג את כל הטוב הזה.

הטעם מנצח הכל

אני לא יודע איך להסביר את זה במילים פשוטות, אבל הטעם של לחם מחמצת הוא משהו אחר. עמוק, עשיר, עם מרקם מושלם – זה פשוט שדרוג לכל ארוחת בוקר. ולא רק הטעם. תארו לכם לפתוח את הבוקר עם ריח של לחם טרי בבית. זה ריח שממלא את כל החלל, יוצר אווירה ביתית ונעימה, ועושה חשק להתיישב לארוחה משפחתית אמיתית.

לחם כפרי

ומה עם הכסף?

אחד הדברים שהפתיעו אותי הכי הרבה זה כמה כסף אנחנו חוסכים. חבילת קורנפלקס ממוצעת עולה בערך 20 ש”ח ל-750 גרם. אני לא יודע כמה ילדים יש לכם, אבל אצלנו חבילת קורנפלקס כזו נאכלת בארוחת בוקר אחת.

לעומת זאת, ייצור של לחם מחמצת בבית, עם כל המרכיבים הנדרשים, עולה בערך 2 שקלים ל-750 גרם. עשירית ממחיר הקורנפלקס!

בשנה זה מצטבר לאלפי שקלים של חיסכון.

אבל לחם צריך להכין וזה לוקח המון זמן…

מה פתאום. אחד היתרונות הכי גדולים של לחם זה דווקא כמה הוא זמין ונגיש, לא צריך לעמול להכין ארוחה.

אני אופה לחם לביתי פעם בשבוע, זה לא לוקח לי יותר מ-10 דקות עבודה בפועל. הלחמים נשמרים מצויין במקפיא, מוכנים וזמינים לכל השבוע. להכין לחם מחמצת בבית זה אחד הדברים היותר קלים להכנה. זה נשמע מפחיד, אבל למעשה זה דבר פשוט מאין כמוהו.

אם אתם עדיין לא אופים לחם מחמצת, יש לכם כאן מתכון ללחם מחמצת כפרי.

לסיכום, למה זה שווה את זה?

בסופו של דבר, המעבר ללחם מחמצת שינה לנו את שגרת הבוקר. הילדים שבעים, בריאים ומרוצים, ואני יודע שאני נותן להם את הטוב ביותר – גם מבחינת הבריאות וגם מבחינת ההנאה.

אז בפעם הבאה שאתם שוקלים מה להגיש לארוחת הבוקר, תחשבו על לחם מחמצת. זו לא רק החלטה טעימה יותר, אלא גם חכמה יותר.

תתחילו את היום שלכם כמו שצריך.

פוסטים דומים

כתיבת תגובה