לחם שאינו משמין? יש דבר כזה

הי, כאן איתי.

 

 
בשביל לתפקד, הגוף שלנו צריך אנרגיה זמינה.
כמו שהרכב שלכם צורך דלק והטלפון צורך חשמל – גם אנחנו צריכים לספק לגוף שלנו אנרגיה.
האנרגיה שלנו מגיעה מ… סוכר.
 
כשאנחנו אוכלים סוכר, הסוכר עובר ממערכת העיכול שלנו אל הדם, וכך מגיע לכל איברי הגוף.
האיברים שלנו משתמשים באנרגיה שבסוכר לפעולות השונות (חשיבה, תנועה וכד’).
 
במצב הנורמלי המנגנון הזה עובד מצויין, והגוף שלנו משתמש באנרגיה הזו בצורה יעילה.
זו הסיבה שאנחנו כל כך אוהבים לאכול דברים מתוקים – אנרגיה זמינה זה טוב לגוף שלנו.
 
מה קורה אם אוכלים יותר סוכר ממה שהגוף צורך ברגע מסויים?
במצב התקין זה נהדר! זה כמו להכניס יותר כסף ממה שמוציאים…
מכניסים את העודף לחיסכון לשעת הצורך.
החיסכון הזה נקרא שומן.
הגוף שלנו מזהה רמות גבוהות של סוכר בדם, ומפעיל מנגנון שאוגר את הסוכרים האלו כשומן.
 
אז איפה מתחילה הבעיה?
המהפכה התעשייתית ואורח החיים המודרני שינו לחלוטין את אורחות חיינו (אך לא שינו את הביולוגיה של הגוף שלנו בהתאם..).
המזון המתועש עתיר בסוכר ובפחמימות אחרות, ורמת הפעילות הגופנית נמוכה מאוד.
 
הכמויות הגבוהות של הסוכר נתקעות בדם והופכות להיות עוד ועוד שומנים.
בנוסף, המנגנון שאחראי על ויסות רמות הסוכר בדם נשחק,
מה שמוביל בסופו של דבר חלילה לסכרת.
 
ומה המחמצת עושה?
 
הסתכלו בגרף –
באדום – מה קורה לסוכר בדם כשאוכלים לחם שמרים.
בירוק – מה קורה לסוכר בדם כשאוכלים לחם מחמצת.

 
כשאוכלים לחם שמרים מערכת העיכול מפרקת מהר את העמילן לסוכר,
הסוכר עובר לדם ורמות הסוכר בדם עולות מאוד. בתגובה – הגוף הופך את הסוכר לשומן.
אחרי שעה מרגישים שוב רעב, כי הכל כבר התפרק ונאגר, ולכן אוכלים עוד…
 
לעומת זאת, כשאוכלים לחם מחמצת הפחמימות לא מגיעות כל כך מהר אל הדם והשומן.
 
בזכות המחמצת העמילן מתפרק בקצב איטי יותר,
רמות הסוכר בדם עולות בצורה מתונה ולאורך שעות רבות.
הגוף יכול לנצל את האנרגיה הזו בצורה הדרגתית ולכן הוא לא אוגר אותו בשומן.
התוצאה – נשארים שבעים למשך הרבה יותר זמן, לא משמינים והרבה יותר בריאים.
 
למדד שאומר כמה מהר הפחמימה מתפרקת ועוברת אל הדם נקרא ״אינדקס גליקמי״.
 
ללחם מחמצת יש הרבה יתרונות בריאותיים. הורדת האינקדס הגליקמי היא אחד החשובים שבהם.
 

שנמשיך לאפות לחם טוב ולבחור נכון,
איתי 👨‍🍳

 

נ.ב

רוצים ללמוד לאפות לחם מחמצת אצלכם בבית, בקלות וללא מאמץ?

בואו לשמוע על הקורס שלנו לחם מחמצת ב-10 דקות עבודה

 
 

פוסטים דומים

כתיבת תגובה