המלצת צפייה: הפרק ׳אוויר׳ בסדרה Cooked

אני רוצה לנצל את תקופת החגים כדי לתת לכם המלצת צפייה.

זהו פרק מתוך סדרת הנפליקס הנקראת מבושל (“cooked”).

בסדרה מתחקה מייקל פולן אחר הצורך האנושי לבשל, וההיסטוריה של המזון, דרך ארבע היסודות: אש, מים, אוויר ואדמה.

הפרק עליו אני רוצה להמליץ הוא אוויר, העוסק בלחם.

הפרק לוקח אותנו למסע: החל מהכנת לחם בדרך מסורתית במרוקו, עבור בטחנת קמח מסורתית שטוחנת את הקמח בריחיים המונעות האמצעות מי הנהר, ועד לתעשיית הלחם המודרנית ולמעבדות המחקר. הוא מספר על הגלוטן, על האוויר שבלחם, על ההתססה באמצעות המחמצת, על היותו של הלחם מוצר בסיסי ועל תפקידו במהפכות מדיניות גדולות כגון המהפכה הצרפתית והאביב הערבי.

מייקל פולן מספר את הסיפרו של הלחם, שהוא בזעיר אנפין הסיפור שלנו כחברה.

הנה ציטוט מתוך הפרק:

״לעתים קרובות, במרוץ אחר ייצור מוצר זול, אנחנו מתעלמים מהסיבה שבגללה יצרו אותו דווקא בדרך הקפדנית משהו. ובמקרה של לחם, מה שאולי התעלמנו ממנו הוא החשיבות של תסיסת מחמצת ארוכה ואיטית. רבים מאיתנו מסתכלים על מחמצת כסוג של לחם, אך מחמצת היא למעשה הדרך שבה כל הלחמים נעשו עד לפני מאה שנה בערך. מחמצת היא הדרך הנאותה להכין לחם״

והנה הקישור לפרק: https://www.netflix.com/title/80022456

אפיית לחם מחמצת בתהליכי התססה איטיים ועמוקים – התשובה ללחם המתועש והזול. תמונה מתוך הפרק אוויר.

בברכת שנה טובה

שנמשיך לאפות לחם טוב ולבחור נכון,

איתי 👨‍🍳

נ.ב

אם אתם רוצים לשמוע סיפור חביב מההכשרה בצרפת כנסו לכאן.

פוסטים דומים

כתיבת תגובה