המלצת צפייה: איך הכינו את המצות המקוריות?
מה צריך בשביל לאפות לחם?
בנוסף על ידע במלאכת האפייה צריך מחמצת מתוחזקת, תנור, וכמובן זמן.
מי שקוראת תיגר על הלחם היא המצה. מצה היא בדיוק ההפך מלחם: מכינים אותה מהר, לא צריך שום ציוד או ידע, ולא צריך להחזיק מחמצת פעילה. רק קמח ומים ואש.
לחם הוא הרבה יותר טעים והרבה יותר בריא. אבל למצה יש יתרון אחד: החופש.
בסרטון הקצר הזה נתנאל אלינסון מדגים כיצד אופים הבדואים במדבר מצות מקמח ומים בלבד על גחלים בלבד, ללא תנור או טאבון.
הוא גם מספר על ההבדל בין תרבות הלחם לתרבות המצה, על היריבות עתיקת היומין בין החקלאים לרועי הצאן, ובין חיי החופש לחיי השעבוד.
אני ממליץ בחום לצפות.
צפייה נעימה,
איתי 👨🍳
