בת כמה המחמצת שלך?
אני שומע את השאלה הזו כל הזמן. אז בואו נעשה סדר אחת ולתמיד – מה היתרון במחמצת ותיקה?
אני שומע את השאלה הזו כל הזמן. אז בואו נעשה סדר אחת ולתמיד – מה היתרון במחמצת ותיקה?
החורף מגיע, והטמפרטורות הקרות משפיעות בצורה משמעותית על תהליכי האפייה שלנו. הנה כמה טיפים שאני משתמש בהם בחורף
אנשים רגילים להתייחס לקמח כמו עוד רכיב במתכון
כמו מלח או סוכר או קורנפלור
אבל מי שאופה לחם יודע שקמח זה עולם ומלואו
מוכנים? אנחנו קופצים אחורה בזמן. בערך עשרת אלפים שנה. מערכה ראשונה: המהפכה החקלאית דמיינו את זה: לפני אלפי שנים, אבותינו גילו משהו קסום – אומנות החקלאות. במקום לצאת ללקט בטבע, הם התחילו לגדל באופן יזום את הירקות שהם אוכלים. מבין הגידולים שהם טיפחו, גידול אחד בלט ושינה את מהלך ההיסטוריה האנושית: חיטה! עם…
אם החיטה, חיטת הבר ממנה בייתו אבות אבותינו את החיטה המודרנית כמו שהכלב בויית מהזאב, החיטה המודרנית בוייתה מחיטת בר עתיקה. חוקרים חיפשו את אם החיטה במשך שנים, עד שאהרון אהרונסון מצא אותה ממש כאן אצלנו, בשדות ליד ראש פינה. (כן, זה אותו אהרון אהרונסון החלוץ הציוני שהקים את מחתרת הניל”י). החיטה הזו נקראת חיטת…
הי, כאן איתי. בשביל לתפקד, הגוף שלנו צריך אנרגיה זמינה. כמו שהרכב שלכם צורך דלק והטלפון צורך חשמל – גם אנחנו צריכים לספק לגוף שלנו אנרגיה. האנרגיה שלנו מגיעה מ… סוכר. כשאנחנו אוכלים סוכר, הסוכר עובר ממערכת העיכול שלנו אל הדם, וכך מגיע לכל איברי הגוף. האיברים שלנו משתמשים באנרגיה שבסוכר לפעולות…
מחמצת שמתוחזקת נכון יכולה להחזיק מעמד שנים רבות. יש בעולם מחמצות בנות מאות שנים. אין לזה כל יתרון על מחמצת חדשה (תוכלו לקרוא על זה כאן). ובכל מקרה, קורה לא פעם שצריך ליצור מחמצת חדשה לגמרי, למשל אחרי פסח או אם מתחילים לאפות עם מחמצת בפעם הראשונה ואין בידינו עדיין מחמצת. כדי ליצור מחמצת חדשה,…
אין מוצרים בסל הקניות.
הדרכה ללא עלות >> הופכים תחביב למקצוע - הדרך להגשים את החלום ולבסס עסק ממכירת לחמי מחמצת, מהבית או ממאפייה. לחץ כאן להרשמה