בלוג

אחוזי אופים – למה זה חשוב ואיך משתמשים בזה?
המצה קוראת תיגר על הלחם. היא מהירה להכנה, לא דורשת ציוד או מחמצת פעילה, ומכינים אותה מהר מאוד ובכל מקום. ואיך ההבדל בין מצות ללחם הוא הבדל בין שעבוד לחופש?

למה הילדים שלי לא אוכלים קורנפלקס לארוחת הבוקר?
דגני בוקר, או בשמם הפופולרי ״קורנפלקס״, הם ארוחה מהירה וזמינה. זו כנראה הסיבה שהם כל כך פופולריים כארוחת בוקר, רגע לפני הטרפת של היום. החברות

המלצת צפייה: איך הכינו את המצות המקוריות?
המצה קוראת תיגר על הלחם. היא מהירה להכנה, לא דורשת ציוד או מחמצת פעילה, ומכינים אותה מהר מאוד ובכל מקום. ואיך ההבדל בין מצות ללחם הוא הבדל בין שעבוד לחופש?

מה יש לתורה נגד חמץ? ומה עושים עם המחמצת בפסח?
כל השנה אני מסביר כמה מחמצת זה טעים, בריא ומוצלח, ופתאום בפסח המחמצת היא האויב של כולם. מה נסגר?
הנה ההסבר של פרופסור זהר עמר, מתוך הבנת התרבות המצרית הקדומה.

עאלק שלושה רכיבים
אנשים רגילים להתייחס לקמח כמו עוד רכיב במתכון
כמו מלח או סוכר או קורנפלור
אבל מי שאופה לחם יודע שקמח זה עולם ומלואו

מתי צריך להאכיל את המחמצת?
מחמצת היא עיסה בה חיים מיקרואורגניזמים – חיידקים ושמרי בר.(אין לכם עדיין מחמצת? ככה יוצרים אחת) כמו כל יצור חי, גם מיקרואורגניזמים צריכים לאכול. האוכל

כיצד לייצר מחמצת חדשה מקמח ומים – כולל מתכון מפורט
מחמצת שמתוחזקת נכון יכולה להחזיק מעמד שנים רבות. יש בעולם מחמצות בנות מאות שנים. אין לזה כל יתרון על מחמצת חדשה (תוכלו לקרוא על זה

איך לאפות לחם מחמצת בחורף
החורף מגיע, והטמפרטורות הקרות משפיעות בצורה משמעותית על תהליכי האפייה שלנו. הנה כמה טיפים שאני משתמש בהם בחורף

מתכון ללחם מחמצת כפרי
מתכון פשוט ללחם מחמצת נהדר, עשיר בטעם ובעל מרקם פתוח. הזמנים במתכון משוערים לטמפרטורת בצק של 25 מעלות. אחוזי אופים רכיב עבור 1000 גרם קמח

המלצת צפייה: הפרק ׳אוויר׳ בסדרה Cooked
אני רוצה לנצל את תקופת החגים כדי לתת לכם המלצת צפייה. זהו פרק מתוך סדרת הנפליקס הנקראת מבושל (“cooked”). בסדרה מתחקה מייקל פולן אחר הצורך

קצת תובנות מצרפת
הי, אני כותב לכם היום מהאלפים הצרפתים. בתוך הנוף המרשים של האלפים שוכן בית הספר הבינלאומי לאפייה EIDB. אני כאן בקורס מתקדם בניהול מאפיות מחמצת,

פגשת כבר את האמא של החיטה?
אם החיטה, חיטת הבר ממנה בייתו אבות אבותינו את החיטה המודרנית כמו שהכלב בויית מהזאב, החיטה המודרנית בוייתה מחיטת בר עתיקה. חוקרים חיפשו את אם

האדם והלחם: סיפור בשלוש מערכות
מוכנים? אנחנו קופצים אחורה בזמן. בערך עשרת אלפים שנה. מערכה ראשונה: המהפכה החקלאית דמיינו את זה: לפני אלפי שנים, אבותינו גילו משהו קסום –

בת כמה המחמצת שלך?
אני שומע את השאלה הזו כל הזמן. אז בואו נעשה סדר אחת ולתמיד – מה היתרון במחמצת ותיקה? הי חברים, כאן איתי “בת כמה

לחם שאינו משמין? יש דבר כזה
הי, כאן איתי. בשביל לתפקד, הגוף שלנו צריך אנרגיה זמינה. כמו שהרכב שלכם צורך דלק והטלפון צורך חשמל – גם אנחנו צריכים לספק

למה הלחם נעשה ייבש ופירורי?
תפסיקו לזרוק לחם יישן. הוא רק stale. אפשר להחזיר לו את המרקם המושלם של לחם טרי אפיתם או קניתם לחם טרי, אבל אחרי יומיים הלחם
