בלוג

איתי זנזורי

עאלק שלושה רכיבים

אנשים רגילים להתייחס לקמח כמו עוד רכיב במתכון
כמו מלח או סוכר או קורנפלור

אבל מי שאופה לחם יודע שקמח זה עולם ומלואו

קרא עוד »
טיפים לאפייה
איתי זנזורי

מתי צריך להאכיל את המחמצת?

מחמצת היא עיסה בה חיים מיקרואורגניזמים – חיידקים ושמרי בר.(אין לכם עדיין מחמצת? ככה יוצרים אחת) כמו כל יצור חי, גם מיקרואורגניזמים צריכים לאכול. האוכל

קרא עוד »
מתכון
איתי זנזורי

מתכון ללחם מחמצת כפרי

מתכון פשוט ללחם מחמצת נהדר, עשיר בטעם ובעל מרקם פתוח. הזמנים במתכון משוערים לטמפרטורת בצק של 25 מעלות. אחוזי אופים רכיב עבור 1000 גרם קמח

קרא עוד »
איתי זנזורי

קצת תובנות מצרפת

הי, אני כותב לכם היום מהאלפים הצרפתים. בתוך הנוף המרשים של האלפים שוכן בית הספר הבינלאומי לאפייה EIDB. אני כאן בקורס מתקדם בניהול מאפיות מחמצת,

קרא עוד »
איתי זנזורי

פגשת כבר את האמא של החיטה?

אם החיטה, חיטת הבר ממנה בייתו אבות אבותינו את החיטה המודרנית כמו שהכלב בויית מהזאב, החיטה המודרנית בוייתה מחיטת בר עתיקה. חוקרים חיפשו את אם

קרא עוד »
איתי זנזורי

בת כמה המחמצת שלך?

אני שומע את השאלה הזו כל הזמן. אז בואו נעשה סדר אחת ולתמיד – מה היתרון במחמצת ותיקה? הי חברים, כאן איתי   “בת כמה

קרא עוד »