בת כמה המחמצת שלך?
אני שומע את השאלה הזו כל הזמן. אז בואו נעשה סדר אחת ולתמיד – מה היתרון במחמצת ותיקה?
אני שומע את השאלה הזו כל הזמן. אז בואו נעשה סדר אחת ולתמיד – מה היתרון במחמצת ותיקה?
מוכנים? אנחנו קופצים אחורה בזמן. בערך עשרת אלפים שנה. מערכה ראשונה: המהפכה החקלאית דמיינו את זה: לפני אלפי שנים, אבותינו גילו משהו קסום – אומנות החקלאות. במקום לצאת ללקט בטבע, הם התחילו לגדל באופן יזום את הירקות שהם אוכלים. מבין הגידולים שהם טיפחו, גידול אחד בלט ושינה את מהלך ההיסטוריה האנושית: חיטה! עם…
אם החיטה, חיטת הבר ממנה בייתו אבות אבותינו את החיטה המודרנית כמו שהכלב בויית מהזאב, החיטה המודרנית בוייתה מחיטת בר עתיקה. חוקרים חיפשו את אם החיטה במשך שנים, עד שאהרון אהרונסון מצא אותה ממש כאן אצלנו, בשדות ליד ראש פינה. (כן, זה אותו אהרון אהרונסון החלוץ הציוני שהקים את מחתרת הניל”י). החיטה הזו נקראת חיטת…
אני רוצה לנצל את תקופת החגים כדי לתת לכם המלצת צפייה. זהו פרק מתוך סדרת הנפליקס הנקראת מבושל (“cooked”). בסדרה מתחקה מייקל פולן אחר הצורך האנושי לבשל, וההיסטוריה של המזון, דרך ארבע היסודות: אש, מים, אוויר ואדמה. הפרק עליו אני רוצה להמליץ הוא אוויר, העוסק בלחם. הפרק לוקח אותנו למסע: החל מהכנת לחם בדרך מסורתית במרוקו,…
תפסיקו לזרוק לחם יישן. הוא רק stale. אפשר להחזיר לו את המרקם המושלם של לחם טרי אפיתם או קניתם לחם טרי, אבל אחרי יומיים הלחם נעשה נעשה יבש ופירורי? למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי להחזיר אותו למצב טרי? התשובה היא שזה מה שקורה ללחם לאורך זמן. זה קורה כי העמילן שבלחם משנה את…
מחמצת היא עיסה בה חיים מיקרואורגניזמים – חיידקים ושמרי בר.(אין לכם עדיין מחמצת? ככה יוצרים אחת) כמו כל יצור חי, גם מיקרואורגניזמים צריכים לאכול. האוכל שלהם הוא הקמח שבבצק. אנחנו לא רוצים להשתעבד לתחזוקת המחמצת שלנו, אלא לתת לנו לעבוד בשבילה, ולכן נרצה להאכיל את המחמצת כמה שפחות. את מתי צריך להאכיל את המחמצת? תלוי…
המצה קוראת תיגר על הלחם. היא מהירה להכנה, לא דורשת ציוד או מחמצת פעילה, ומכינים אותה מהר מאוד ובכל מקום. ואיך ההבדל בין מצות ללחם הוא הבדל בין שעבוד לחופש?
הדרכה ללא עלות >> הופכים תחביב למקצוע - הדרך להגשים את החלום ולבסס עסק ממכירת לחמי מחמצת, מהבית או ממאפייה. לחץ כאן להרשמה