האדם והלחם: סיפור בשלוש מערכות
מוכנים? אנחנו קופצים אחורה בזמן. בערך עשרת אלפים שנה.
מוכנים? אנחנו קופצים אחורה בזמן. בערך עשרת אלפים שנה.
אנשים רגילים להתייחס לקמח כמו עוד רכיב במתכון
כמו מלח או סוכר או קורנפלור
אבל מי שאופה לחם יודע שקמח זה עולם ומלואו
מתכון פשוט ללחם מחמצת נהדר, עשיר בטעם ובעל מרקם פתוח. הזמנים במתכון משוערים לטמפרטורת בצק של 25 מעלות. אחוזי אופים רכיב עבור 1000 גרם קמח 75% קמח לחם 750 גרם 20% קמח מלא 200 גרם 5% קמח שיפון 50 גרם 70-75% מים 700-750 גרם 20% מחמצת (בצק מקדים – מתוך המים והקמח של המתכון ולא…
החורף מגיע, והטמפרטורות הקרות משפיעות בצורה משמעותית על תהליכי האפייה שלנו. הנה כמה טיפים שאני משתמש בהם בחורף
הי, אני כותב לכם היום מהאלפים הצרפתים. בתוך הנוף המרשים של האלפים שוכן בית הספר הבינלאומי לאפייה EIDB. אני כאן בקורס מתקדם בניהול מאפיות מחמצת, אז חשבתי לחלוק איתכם כמה תמונות ותובנות. ניצלתי את הטיסה לצרפת גם בשביל לראות מקרוב כמה מאפיות מחמצת. זה מדהים, מצד אחד צרפת היא ללא ספק ארץ של לחם. יש…
המצה קוראת תיגר על הלחם. היא מהירה להכנה, לא דורשת ציוד או מחמצת פעילה, ומכינים אותה מהר מאוד ובכל מקום. ואיך ההבדל בין מצות ללחם הוא הבדל בין שעבוד לחופש?
מחמצת היא עיסה בה חיים מיקרואורגניזמים – חיידקים ושמרי בר.(אין לכם עדיין מחמצת? ככה יוצרים אחת) כמו כל יצור חי, גם מיקרואורגניזמים צריכים לאכול. האוכל שלהם הוא הקמח שבבצק. אנחנו לא רוצים להשתעבד לתחזוקת המחמצת שלנו, אלא לתת לנו לעבוד בשבילה, ולכן נרצה להאכיל את המחמצת כמה שפחות. את מתי צריך להאכיל את המחמצת? תלוי…
אין מוצרים בסל הקניות.
הדרכה ללא עלות >> הופכים תחביב למקצוע - הדרך להגשים את החלום ולבסס עסק ממכירת לחמי מחמצת, מהבית או ממאפייה. לחץ כאן להרשמה